Energieopslag voor woning, bedrijfspand en strandhuisje

Energieopslag thuis met de Hybrid.

Duurzaam omgaan met energie vraagt om intelligente oplossingen: Pas als vergroening het gebruiksgemak niet langer in de weg staat, kan duurzaamheid een succes worden. Vanuit die gedachte werd energieopslag met de Hybrid ontwikkeld. Dit is de innovatie van vandaag voor de wereld van morgen. U slaat 1,7 tot 260 kWh aan zonne- of windenergie op in één doordacht en compact systeem. Met de Hybrid biedt Zaanzon u een intelligent alles-in-één-systeem voor de opslag van zonne- en windenergie. In het systeem is alle elektronica samengevoegd met de gepatenteerde Lead Crystal-accu’s. Dat zorgt voor betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik.

Het energie opslag systeem is beschikbaar in drie uitvoeringen: Leisure,  Home en  Tower. De ze laatste is parallel te koppelen tot een energiemuur (Hybrid Wall) waarin tot 260 kWh aan energie kan worden opgeslagen. De schaalbaarheid maakt deze oplossing uitermate geschikt voor huishoudens én (agrarische) bedrijven.

Hybrid Leisure

Enkel fase systeem voor bijvoorbeeld caravans/campers, kleine afgelegen vakantiehuizen, boten en dergelijke. Afmetingen 85 x 60 x 35cm. Gewicht 120 kilo. Het betreft een 24V/48V systeem met 2,4 kWh / 2,7 kWh opslag.

Hybrid Home

Enkel fase systeem voor woonhuizen. Afmetingen 140 x 60 x 35cm. Gewicht 300 kilo. Het betreft een 48V systeem met 4,8 kWh / 8,2 kWh opslag.

Hybrid Tower

Eén of 3-fasen systeem voor grotere huizen of kleine bedrijven. Afmetingen 155 x 65 x 65cm. Gewicht 390/480 kilo. Het betreft een 48V systeem met 9,6 kWh / 14,4 kWh opslag.

Hybrid Wall

Modulair 3-fasen systeem voor energieopslag dat uitgebreid kan worden tot een opslag van 260 kWh. Tot 6 Walls kunnen parallel gekoppeld worden. Onafhankelijk van het net!
Hybrid is een multi-functioneel energiesysteem waarmee u zélf bepaalt hoe onafhankelijk u wordt van het elektriciteitsnet. U slaat duurzaam opgewekte elektriciteit van bijvoorbeeld zon en wind op, maar kunt ook opladen vanaf het elektriciteitsnet of een generator. Los van de opslag van duurzame energie biedt de Hybrid u nóg een aantal aantrekkelijke mogelijkheden:

  • Piek bewaking: u gebruikt opgeslagen energie om pieken op te vangen om zo een lagere energieprijs te krijgen.
  • UPS; bij het wegvallen van het elektriciteitsnetwerk gaat u gewoon door.
  • Onafhankelijk van het net; u kunt elektriciteit gebruiken los van het elektriciteitsbedrijf.
  • Netwerk stabilisatie; u kunt met de Hybrid fluctuaties in het elektriciteitsnet opvangen.

De toepassing

Op zonnige (of winderige) dagen voorziet de Hybrid automatisch het huis van stroom en laadt het tegelijkertijd de accu’s op. Als de zonnepanelen of wind turbines meer vermogen opwekken dan nodig is voor het gebruik en het opladen, wordt de overtollige energie automatisch geleverd aan het elektriciteitsnet. Bij minder zon wordt eerst geleverd voor direct gebruik en wordt met de resterende energie de accu’s opgeladen.

Als de zonnepanelen onvoldoende energie genereren, zal er in goedkope daluren stroom van het netwerk worden gehaald om deze in te zetten tijdens de dure piekuren.’s Nachts, als er geen zonne-energie wordt opgewekt, leveren de accu’s de energie. Als de Hybrid merkt dat er onvoldoende stroom geleverd kan worden voor de gehele nacht, schakelt het simpelweg het elektriciteitsnetwerk bij. Sterker: zelfs als er voldoende is voor de nacht, maar de Hybrid weet dat het de piek in de ochtend niet op kan vangen, laadt het de accu’s bij met de goedkope nacht stroom. Dat is intelligent energiebeheer.