Hybrid Leisure, Hybrid Home en Hybrid Tower smart opslag energie.

Energieopslag thuis met de Hybrid.

Duurzaam omgaan met energie vraagt om intelligente oplossingen: Pas als vergroening het gebruiksgemak niet langer in de weg staat, kan duurzaamheid een succes worden. Vanuit die gedachte werd de Hybrid ontwikkeld. Dit is de innovatie van vandaag voor de wereld van morgen. U slaat 1,7 tot 260 kWh aan zonne- of windenergie op in één doordacht en compact systeem. Met de Hybrid biedt Zaanzon u een intelligent alles-in-één-systeem voor de opslag van zonne- en windenergie. In het systeem is alle elektronica samengevoegd met de gepatenteerde Lead Crystal-accu’s. Dat zorgt voor betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik.

Het systeem is beschikbaar in drie uitvoeringen: Leisure,  Home en  Tower. De ze laatste is parallel te koppelen tot een energiemuur (Hybrid Wall) waarin tot 260 kWh aan energie kan worden opgeslagen. De schaalbaarheid maakt deze oplossing uitermate geschikt voor huishoudens én (agrarische) bedrijven.

Hybrid Leisure

Enkel fase systeem voor bijvoorbeeld caravans/campers, kleine afgelegen vakantiehuizen, boten en dergelijke. Afmetingen 85 x 60 x 35cm. Gewicht 120 kilo. Het betreft een 24V/48V systeem met 2,4 kWh / 2,7 kWh opslag.

Hybrid Home

Enkel fase systeem voor woonhuizen. Afmetingen 140 x 60 x 35cm. Gewicht 300 kilo. Het betreft een 48V systeem met 4,8 kWh / 8,2 kWh opslag.

Hybrid Tower

Eén of 3-fasen systeem voor grotere huizen of kleine bedrijven. Afmetingen 155 x 65 x 65cm. Gewicht 390/480 kilo. Het betreft een 48V systeem met 9,6 kWh / 14,4 kWh opslag.

Hybrid Wall

Modulair 3-fasen systeem voor energieopslag dat uitgebreid kan worden tot een opslag van 260 kWh. Tot 6 Walls kunnen parallel gekoppeld worden. Onafhankelijk van het net!
Hybrid is een multi-functioneel energiesysteem waarmee u zélf bepaalt hoe onafhankelijk u wordt van het elektriciteitsnet. U slaat duurzaam opgewekte elektriciteit van bijvoorbeeld zon en wind op, maar kunt ook opladen vanaf het elektriciteitsnet of een generator. Los van de opslag van duurzame energie biedt de Hybrid u nóg een aantal aantrekkelijke mogelijkheden:

  • Piek bewaking: u gebruikt opgeslagen energie om pieken op te vangen om zo een lagere energieprijs te krijgen.
  • UPS; bij het wegvallen van het elektriciteitsnetwerk gaat u gewoon door.
  • Onafhankelijk van het net; u kunt elektriciteit gebruiken los van het elektriciteitsbedrijf.
  • Netwerk stabilisatie; u kunt met de Hybrid fluctuaties in het elektriciteitsnet opvangen.

Alles-in-1, intelligent, groen en uitbreidbaar

In de Hybrid zijn een lader, omvormer, circuit bescherming, overspanningsbeveiliging, kabels, een zonne-regulator, UPS, Wifi, informatiedisplays en Lead Crystal accu’s samengebracht tot één compact ontwerp. De Hybrid monitort het energieverbruik én de energieproductie. Daarbij zorgt de Hybrid er altijd voor dat zo economisch mogelijk wordt opgeladen. Schakelen tussen zonne- en windenergie en energie vanuit het net gebeurt volledig automatisch.

De Hybrid draagt serieus bij aan toepassing van groene energie. Ook de Hybrid zélf is groen: in de Hybrid worden materialen gerecycled en de toegepaste Lead Crystal-accu’s zijn voor ruim 99% her te gebruiken. De accuproductie is ISO 14001 gecertificeerd. De Hybrid wordt in drie modellen geleverd en deze modellen kunnen ook parallel gekoppeld worden. Dat betekent opslag van 1,7 tot liefst 260 kWh. De gekozen oplossing kan ook in een later stadium uitgebreid worden.

Lange levensduur en gegarandeerde kwaliteit

De speciale Lead Crystal-accu’s in de Hybrid kunnen zonder schade diep worden ontladen en kunnen enorm vaak worden ontladen. Ze zijn goed voor ruim 6000 laad/ontlaad-cycli (bij 20% depth of discharge en 25°C). Hybrid biedt topkwaliteit. Alle componenten zijn los van elkaar en in samenhang uigebreid getest. Op iedere Hybrid wordt drie jaar fabrieksgarantie gegeven. Zowel de fabrieken als de productieprocessen zijn ISO-gecertificeerd.

Nederlands ontwerp met uitstekende prestaties, 100% veilig, bestand tegen extreme temperaturen!

De Hybrid werd qua vorm en inhoud volledig in Nederland ontwikkeld. We herkennen hier Dutch Design. Ook de productie van de Hybrid gebeurt lokaal. Dat geeft extra garanties voor de kwaliteit en snelle levering en maakt de CO2 footprint minimaal.In de Hybrid is 20 jaar onderzoek naar energieopslag samengebracht. Het systeem is technisch beter, flexibeler én veiliger dan enig ander systeem dat momenteel op de markt is. De Hybrid heeft een omvormkracht van 1 kW tot 30 kW enkel fase en 10 kW tot 60 kW 3-fase (systemen kunnen gekoppeld voor meer kracht).

De Hybrid is 100% veilig en voldoet dan ook aan internationale standaarden als TÜV, CE, SAA, UL, MCS, ROHS en SABS. De zelf ontwikkelde omvormer beschikt over VDE-, SAA-, EN50438-, G83-, G59- en C10/11-certificaten. Veel papieren die samen vertellen dat de Hybrid volledig veilig binnen te gebruiken is. De Hybrid werkt ook onder bizarre omstandigheden. Het systeem is getest op temperaturen tussen de -40°C en +65°C.

Lead Crystal-technologie

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het bekende Tesla gebruikt de Hybrid geen Li-ion maar de gepatenteerde Lead Crystal-technologie. Die technologie is veiliger omdat er geen risico op ontvlammen is bij kortsluiting. Daarnaast is Lead Crystal aanzienlijk goedkoper en heeft nagenoeg een even lange levensduur als lithium. Met Lead Crystal is diepontlading mogelijk en is omgevingstemperatuur aanzienlijk minder een issue voor de prestaties.

De Hybrid is nieuw. Hoewel de Lead Crystal-accu’s inmiddels al vele jaren worden toegepast is de Hybrid pas sinds 2016 op de markt. Toch kent het systeem al flink wat toepassingen en dat worden er dagelijks meer.

De toepassing

Op zonnige (of winderige) dagen voorziet de Hybrid automatisch het huis van stroom en laadt het tegelijkertijd de accu’s op. Als de zonnepanelen of wind turbines meer vermogen opwekken dan nodig is voor het gebruik en het opladen, wordt de overtollige energie automatisch geleverd aan het elektriciteitsnet. Bij minder zon wordt eerst geleverd voor direct gebruik en wordt met de resterende energie de accu’s opgeladen.

Als de zonnepanelen onvoldoende energie genereren, zal er in goedkope daluren stroom van het netwerk worden gehaald om deze in te zetten tijdens de dure piekuren.’s Nachts, als er geen zonne-energie wordt opgewekt, leveren de accu’s de energie. Als de Hybrid merkt dat er onvoldoende stroom geleverd kan worden voor de gehele nacht, schakelt het simpelweg het elektriciteitsnetwerk bij. Sterker: zelfs als er voldoende is voor de nacht, maar de Hybrid weet dat het de piek in de ochtend niet op kan vangen, laadt het de accu’s bij met de goedkope nacht stroom. Dat is intelligent energiebeheer.