Flexibele zonnepanelen voor boot, camper

Zaanzon.nl verkoopt flexibele zonnepanelen van Beaut en Lensun. Zo heeft u als klant een ruime keuze in afmetingen en WP vermogens. De flexibele zonnepanelen van Beaut zijn alleen buigbaar en niet overloopbaar. Uitermate geschikt voor uw camper.

Flexibele zonnepanelen van Lensun Solar Energy. Dit bedrijf is in 2008 opgericht en nu reeds een vooraanstaand producent van hoge kwaliteit (semi) flexibele zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden specifiek gebruikt voor mobiele toepassingen zoals boten, caravans, campers en gebogen constructies in de bouw. Lensun heeft kantoren en opslag in Engeland, America en Afrika.

Lensun flexibele zonnepanelen worden geproduceerd met  Sunpower zwarte zonnecellen, welke  een cel efficiëntie van meer dan 22% genereren. Dit maakt dat dit paneel  meer vermogen levert per m2 oppervlakte dan vergelijkbare flexibele zonnepanelen. Exclusief wordt dit zonnepaneel geleverd met een fiberglas achterkant en o.a.een EFTE laag om de zonnecellen te beschermen. Hierdoor is het zonnepaneel ongeveer 20-25 graden buigbaar en kan eenvoudig worden vastgeplakt op een schone droge ondergrond. EFTE is tevens bekend onder de naam Teflon.

lensun detail fiberglasKenmerken van EFTE zijn o.a.

– goed bestand tegen slijtage
– bestand tegen zuren en zouten (zeewater)
– temperatuurbestendig tot 230 graden Celcius
– bestand tegen UV straling
– is een prima isolatiemateriaal in de elektrotechniek.

Dankzij deze productietechniek is het zonnepaneel in beperkte mate overloopbaar (alleen schoeisel met zachte zool), waterdicht en bijzonder licht in gewicht. Dit zonnepaneel is tevens bestand tegen ruwe weersomstandigheden.

Het paneel onderscheidt zich door de EFTE laag aan de bovenzijde. EFTE is een Japanse uitvinding. Deze kunststof absorbeert zonlicht vele malen beter dan bijvoorbeeld PET kunststof. PET wordt veelal gebruikt in goedkope flexibele zonnepanelen. Helaas reflecteert PET het zonlicht ook, waardoor de effectiviteit van het zonnepaneel met PET afneemt.

De dikte van het zonnepaneel is slechts 2,5mm, en het gewicht beneden 3kg.  De elektrische specificaties zijn gemeten bij standaard testwaarden, instraling 1000W/m2  bij 25 graden Celcius.

Om accu’s te laden dient dit zonnepaneel te zijn voorzien van een laadregelaar om de accu tegen over-belading en te hoge laadspanning te beschermen.

Lensun flexibele zonnepanelen zijn leverbaar in de volgende vermogens:
Flexibel zonnepaneel fiberglas achterkant zwarte uitvoering:

20Wp – type LS-20FX2 – afmetingen 60 x 30 x 2.5 cm.Flexibele Zonnepanelen Lensun
30Wp – type LS-30FX2 – afmetingen 63 x 44 x 2.5 cm.
50Wp – type LS-50FX2 – afmetingen 76 x 53 x 2.5 cm.
60Wp – type LS-60FX2 – afmetingen 91 x 57 x 2.5 cm.
80Wp – type LS-80FX2 – afmetingen 107 x 53 x 2.5 cm.
100Wp – type LS100-FX2 – afmetingen 110 x 57 x 2.5 cm.

Alle modellen zijn geschikt voor het opladen van een 12V accu systeem.

Garantie 2 jaar op productiefouten.

Flexibele Zonnepanelen Lensun