Zonnepanelen boot, gewoon een goed idee!

Wilt u met uw boot een paar dagen op een prachtige plek blijven liggen en heeft u behoefte aan wat extra vermogen uit uw huishoudaccu? Dan is een zonnepaneel een prima oplossing.

Wij leveren een uitgebreid assortiment, zowel traditionele kleine zonnepanelen als de nieuwe flexibele zonnepanelen. Flexibele zonnepanelen zijn bijzonder in trek gekomen. Onze Lensun flexibele zonnepanelen zijn robuust en sterk, overloopbaar en buigzaam tot 20 graden. Bovendien is het gewicht van een installatie met flexibel zonnepaneel is minder dan 3 kilogram.

Wij leveren zonnepanelen vanaf 20Wp tot en met 180Wp als flexibel zonnepaneel, en vanaf 50Wp tot 150Wp als normaal klein zonnepaneel met aluminium randen. U kunt bij ons een complete set aanschaffen of alleen die componenten die u nodig heeft.

Onze kleine zonnepanelen verkopen wij onder eigen zaanzon merk, met 2 jaar volledige garantie.  Tevens in ons assortiment opgenomen zijn de bekende Beaut daglichtpanelen. Beide leveranciers leveren deze kleine zonnepanelen in een geanodiseerd aluminium frame, voorzien van een sterke achterplaat. U moet deze panelen wel in consoles plaatsen, welke elders in deze webshop te koop zijn.

Flexibele zonnepanelen, wij hebben 2 leveranciers die beide een betrouwbaar en degelijk product afleveren. Het Lensun zonnepaneel is beperkt overloopbaar, dus uitermate geschikt voor zeiljachten. Van Beaut leveren wij gewone flexibele zonnepanelen, geschikt tot vermogens van 180Wp.

Heeft u een 24V systeem aan boord, dan zult u bij gebruik van bijna alle kleine en flexibele zonnepanelen minimaal 2 stuks tegelijk moeten gebruiken om aan het benodigde laadvoltage te komen.

Om optimaal profijt van uw zonnepaneel te hebben is een juiste verhouding van paneelvermogen en accucapaciteit belangrijk.

Zomer folder boot - camper- strandhuisje - recreatie