LG Bifacial zonnepanelen (transparant)

LG Solar lanceert het LG BiFacial zonnepaneel 300Wp Echter met een maximaal vermogen 375Wp.

De LG NeON 2 BiFacial (LG300N1T) is gebaseerd op de inmiddels bekende high-performance module: LG NeON 2. Nieuw aan de BiFacial module is echter de licht-doorlatende folie aan de achterzijde. Invallend licht kan hierdoor worden opgevangen via de achterkant van de module, zodat deze licht inval ook bijdraagt aan de elektriciteitsproductie. Doordat deze modules gebruik maken van twee zijdes, kan het hoge rendement van deze panelen aanzienlijk worden verhoogd. Aan de voorzijde realiseert de nieuwe module, dankzij de 60 zeer efficiënte mono kristallijne cellen, een vermogen van 300 Wp. Door de transparante folie aan de achterzijde kan bij veel zonlicht nog eens 75 Wp worden toegevoegd. Hiermee zorgt één LG Neon 2 BiFacial module onder optimale omstandigheden met een oppervlakte van slechts 1.640 x 1.000 millimeter voor een totaal nominaal vermogen tot 375 Wp. Het innovatieve ontwerp zorgt biedt hierdoor een verbeterde lichtopbrengst op zonnige dagen en een hoger vermogen, zelfs op bewolkte dagen.

Bij de montage bieden de LG NeON 2 BiFacial modules enkele voordelen: door het gebruik van de transparante folie zijn ze met een gewicht van slechts 17 kilogram. De gewichtsreductie vereenvoudigt de installatie  en vermindert het risico op schade. De module is hierdoor bovendien een ideale oplossing voor veel platte en hellende daken. Naast de twaalf jaar productgarantie, worden de LG NeON 2 BiFacial modules geleverd met uitgebreide prestatiegarantie. De jaarlijkse afschrijving is teruggebracht van maximaal 0,7 procent per jaar naar 0,6 procent per jaar en is 25 jaar geldig.

LG BiFacial zonnepanelen met Neon 2 black Cello technologie zijn extra duurzaam, getest onder zware omstandigheden, en zijn door de uitstraling prima geschikt voor de Nederlandse daken. LG levert dit paneel met maar liefst 12 jaar fabrieksgarantie.

Award voor de LG BiFacial tijdens Intersolar Europe 2016

LG Solar, de solartak van LG Electronics, mocht in haar handjes wrijven tijdens de Intersolar Awards 2016. Het bedrijf won een award voor haar nieuwste zonnepanelen: de LG NeON 2 BiFacial. Dit PV-paneel sprong in het oog omdat het van beide kanten energie opwekt.
De award werd uitgereikt tijdens Intersolar Europe in München. Voor LG Solar was dit de derde Intersolar award die het in vier jaar tijd in ontvangst mocht nemen.
De NeON 2 BiFacial-module van LG Solar levert aan de voorzijde 300 Watt piek (Wp) op. Dit komt door 60zeer efficiënte monokristallijne cellen. Aan de achterzijde is het paneel uitgerust met transparant folie, waardoor er bij zonnige dagen nog eens 75 Wp aan het totaalvermogen kan worden toegevoegd.
Onder optimale omstandigheden heeft het paneel dus een nominaal vermogen van 375 Wp, terwijl het paneel slechts een oppervlakte van 1640 bij 1000 millimeter heeft.

Kenmerken:

Verbeterde vermogensgaranties. De jaarlijkse degradatie van 0,7%/jaar is teruggeschroefd naar maximaal 0,6%/jaar. Zelfs na 25 jaar geven deze zonnecellen 2,4% meer vermogen dan voorgaande Neon zonnepanelen. LG Neon 2  BiFacial met cello technologie is ontworpen met als gedachte een zonnepaneel te produceren wat er fraaier uitziet dan standaard full black zonnepanelen. Bovendien is de omgeving temperatuur van minder belang waardoor de opbrengsten op warme zonnige dagen hoger ligt dan gewone poly of mono kristallijn zonnepanelen.

Hoger vermogen, tot maar liefst 375 Watt bij zonnige dagen vormgegeven in een zonnepaneel van 1640x1000x40mm. Dit hoog rendement zonnepaneel is uitermate geschikt voor de kleinere installaties.

Een nieuw, versterkt blank frame en transparante backsheet worden gebruikt voor deze zonnepanelen waardoor de fabrikant 12 jaar garantie afgeeft.

Dubbelzijdige cel structuur draagt bij tot meer kWh netto opgewekt vermogen van dit LG 300N1T-G4 zonnepaneel. Dit wordt tevens versterkt door de 12 bushbars, die er zorg voor dragen dat de cellen de stroom sneller afgeven waardoor de productie van dit paneel hoger is dan met traditionele zonnecellen met 3 of 4 bushbars. Hiermee is de LG “zonnepaneel familie” koploper ten opzichte van vele andere merken en typen zonnepanelen. De kWh productie van de LG panelen overtreffen de verwachtingen ruimschoots.