Fronius werd opgericht in 1945. Het moederbedrijf is gelegen in Oostenrijk en telt meer dan 2500 werknemers over de gehele wereld.

Fronius is één van de marktleiders op het gebied van omvormers. Fronius is heden één van de krachtigste, bedieningsvriendelijke en betrouwbare omvormers op de markt.

3 fasen of 1 fase Keuze tussen de Fronius Symo of Primo.

De nieuwe generatie transformatorloze omvormers is optimaal geschikt indien u een 3 x 25A of 3 x 35A  meterkastaansluiting hebt.  De omvormers zijn al verkrijgbaar vanaf 3kW  en zijn verkrijgbaar tot 20kW. De Fronius Symo 3 fasen omvormers hebben alle vormen van communicatie techniek aan boord:. WiFi, LAN kabel en Bluetooth. Heeft u een enkelfase hoofdzekering van 35 of 40A in uw meterkast? Dan is de Fronius Primo een goede keus. Deze omvormer is geschikt voor enkelfase aansluiting en verkrijgbaar van 3 kW tot en met 5 kW. Ook deze omvormer heeft dezelfde communicatie mogelijkheden als de 3 fasen Symo.

Fronius houdt zich bovendien ook bezig met laadsystemen voor batterijen. Mede dankzij de jarenlange ervaring in deze sector heeft Fronius een omvormer ontworpen die samen met een accupakket  zonne – energie opslaat maar ook werkt als gewone omvormer.  Dit is de Fronius Symo Hybrid.
Fronius Symo Hybrid 3 fasen omvormers zijn verkrijgbaar van 3 – 5 kW. Op deze omvormers kunt u nu al of in de toekomst een accupakket aansluiten voor opslag van zonne-energie overdag en gebruik als de omvormer niet meer voldoende energie kan leveren.

Alle Fronius  omvormers zijn “monteur” vriendelijk. Een storing (wat zelden voorkomt)  kan dus snel verholpen worden.