Solardege omvormers en optimizers: De voordelen op een rij
Veelzijdig, lange levensduur en hogere opbrengst van uw zonnepaneel. Dit zijn onder meer de voordelen van het Solaredge systeem. Sluit Solaredge optimizers aan op zonnepanelen en u krijgt slimme zonnepanelen die te allen tijde meer vermogen leveren. In combinatie met bijv. Bisol zonnepanelen heeft u een sterke troef in handen en levert uw set zonnepanelen maximum rendement. (tot 30kW per jaar meer per zonnepaneel!)

Zaanzon is gecertificeerd installateur!
Onze adviseur en montage team zijn beide gecertificeerd SolarEdge installateur. Onze kennis zorgt voor een probleemloze werking van uw SolarEdge systeem. Hiervoor hebben wij diverse trainingen gevolgd opdat u een goed en eerlijk advies krijgt over het SolarEdge systeem.

De Solaredge oplossing.
Solaredge is de marktleider in PV stroomoptimalisatie met wereldwijd meer dan 2 miljoen optimizers geinstalleerd in meer dan 45 landen. De optimizers, verbonden met de zonnepanelen, zijn in staat om meer energie met uw systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem. Dit levert een fors hoger rendement op.

1. Solaredge Optimizer
Door de Solaredge optimizer aan te sluiten wordt het een slim zonnepaneel. Voordelen van slim zonnepaneel:
Wekt tot 25% meer energie op uit elk zonnepaneel.
Goedkoper dan systeem met micro omvormers
Constante terugkoppeling van prestaties van elk paneel.
Automatische uitschakeling van elk paneel tijdens montage, onderhoud en bij noodgevallen.
25 jaar garantie.

2. Solaredge Omvormer HD Wave. (Nieuw enkelfase)

SolarEdge’s HD-Wave omvormer technologie bevat een nieuwe vermogens omzetting topologie die de grootte en het gewicht van de omvormer aanzienlijk vermindert bij een record brekend rendement.
Door gebruik te maken van hoogwaardige elektronische schakel technieken en geavanceerde digitale processen om een zuivere sinus vorm te krijgen, ontwikkelen de HD-Wave omvormers minder warmte, zijn er 16x minder magnetische componenten en is het koel element 2,5x kleiner dan de huidige SolarEdge omvormers, die al een van de kleinste zijn. Omvormers met HD-Wave technologie hebben vermogens tot 6kW, een inhoud van 14,5L, een gewicht ≤9,5kg en een rendement van 99%.

3. Solaredge Monitoring portaal.
Door het tonen van actuele prestatiegegevens geeft het monitoringportaal volledig overzicht van uw systeemprestaties.
Automatische meldingen betreffende systeemproblemen.
Gemakkelijke toegang vanaf computer, smartphone of tablet.
Weergave van prestaties van elk paneel
25 jaar gratis monitoring basis service.

4. SolarEdge met dunne film zonnepanelen.
SolarEdge power optimizers verrichten maximum power point tracking (MPPT) en productie-monitoring op paneelniveau waardoor maximale opbrengst per paneel, vermindering van mismatch-verliezen, verbeterd onderhoud en superieure veiligheid gerealiseerd worden. Dit is het geval voor zowel C-Si als dunnefilm panelen. Een ander voordeel is het flexibele ontwerp van het SolarEdge-systeem dat optimaal dakgebruik, meer panelen per systeem en langere strings mogelijk maakt.

Door de hoge Voc van dunnefilm panelen staat de vaste SolarEdge string-spanning aanzienlijke langere strings toe aangezien de string-lengte alleen afhankelijk is van vermogen en niet van spanning. Dit leidt tot lagere systeemkosten (kabels, zekeringen, verdeeldozen etc.) en eenvoudiger installatie en bekabeling omdat het niet nodig is om meerdere strings in parallel te zetten.

U kunt ook vrijblijvend informatie aanvragen via ons contactformulier