Prijs zonnepanelen 2016
Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren ondanks gewijzigde verhoudingen in diverse valuta in Europa de afgelopen jaren in prijs gedaald. Wel is een tendens te zien dat voor moderne hoog rendement panelen een hogere prijs per Wp betaalt moet worden dan gewone zonnepanelen.

Waren een jaar geleden echter de zwarte zonnepanelen ongeveer € 40,00 per paneel duurder dan de blauwe kristallijn zonnepanelen, inmiddels is dit verschil vaak minder dan € 25,00 per paneel. Bovendien krijg je bij zwarte zonnepanelen vaak minimaal 10Wp per paneel meer vermogen dan bij de poly kristallijne zonnepanelen.

Goedkope zonnepanelen:
Het goedkoopste zonnepaneel is blauw en opgebouwd uit poly kristallijne cellen. Ga je voor het standaard paneel van 260Wp, dan betaal je minder dan € 200,00 per paneel inclusief de BTW. Dat is dan de prijs voor een zonnepaneel van een bekend merk. Er worden nog steeds grote partijen goedkope zonnepanelen op de markt gedumpt in Europa, OEM zonnepanelen (merkloos of onbekend merk) worden her en der aangeboden voor € 160,00 per stuk of minder en vaak via sites als marktplaats.nl.

Goedkoop wordt duurkoop:
Een aanbieding die te mooi is om waar te zijn! Die kunt u altijd via internet wel ergens opvragen. Bedenk echter dat de kwaliteit vaak direct is gerelateerd aan de prijs. Vaak zijn de achterplaten en folie van deze zonnepanelen van goedkoop materiaal om de kosten te drukken. Gevolg: lekkende panelen en mindere opbrengsten.

Koop geen onbekende merken:
Dan heeft u de minste kans op technische problemen op termijn. Ok zijn garanties beter afgedekt en worden deze ook nagekomen. Kijk of de fabrikant een vestiging heeft in Europa of dat het merk van uw keuze door meerdere Europese importeurs wordt geleverd.

Koop bij een gevestigd bedrijf:
Heeft u een leverancier op het oog? Er zijn honderden aanbieders van zonnepanelen via internet. Is het bedrijf in een woning gevestigd? Pas op! Een website is snel gemaakt. Vergewis u dat het zonnepanelenbedrijf een vestigingsadres heeft en controleer dit via maps of de kamer van koophandel.

Bedenk tenslotte:
U gaat investeren in zonnepanelen op uw dak. Dit is een investering voor de langere termijn. Een paar honderd euro meer voor een goed en kwalitatief hoogwaardig systeem is in terugverdientijd maar een paar maanden langer. Bovendien kunt u de BTW terugvorderen. Daarmee wordt uw investering ongeveer 20% goedkoper en is een terugverdientijd van 6 – 8 jaar meer regel dan uitzondering.

Zaanzon heeft al meer dan 6 jaar ervaring met zonnepanelen. Op onze website vindt U een uitgebreid assortiment zonnepanelen, omvormers en montagesystemen. Kom langs bij ons bedrijf aan de industrieweg 37 in Wormerveer voor vrijblijvend advies of offerte voor een nette prijs.