Hanwha Q.antum QCells

HanwhaQ Cells Co. is een beursgenoteerd bedrijf en een van de grootste en meest erkende PV producenten ter wereld vanwege de hoogwaardige kwaliteit en hoge efficiëntie van de zonnecellen en modules.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Seoul, Korea. Vestigingen in Duitsland, Zuid Korea, Maleisië en China. Hanwha Qcells biedt het volledige spectrum van modules tot systemen en zonnecentrales op grote schaal.

Vanaf januari 2018 hebben wij een cel productiecapaciteit van 8 Gigawatt en zijn hiermee een van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld. Hanwha Qcells gebruikt uitsluitend zonnecellen vanuit eigen productie.

Hanwha QCells heeft een Tier-1 notering op Bloomberg. De aandelen worden verhandeld op de Nashdaq in Amerika.

Canadian Solar

Canadian Solar is opgericht in 2001 in Ontario, Canada. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend producent van zonnepanelen, met vestigingen in maar liefst 24 landen verdeeld over 6 continenten.

De ruim 8900 specialisten in dienst van Canadian Solar zetten zich elke dag in om kwaliteit te leveren voor een schonere wereld. De cijfers verraden het succes van de zonnepanelen: wereldwijd zijn er meer dan 70 miljoen duurzame panelen geleverd.

Zaanzon maakt sinds enige tijd gebruik van het nieuwste paneel van de Canadese producent. Deze panelen hebben een zogeheten 4 bushbar-technologie: De weerstand tussen zonnecellen wordt verlaagd, waardoor de panelen meer energie opleveren. Canadian Solar geeft u 25 jaar lineaire vermogensgarantie op deze nieuwe panelen.

Deze hypermoderne firma produceert panelen voor elke denkbare oplossing. Doordat er meerdere fabrieken zijn, is de levertijd kort. Elk paneel wordt zorgvuldig getest op prestaties en kwaliteit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Denim

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Denim een merk hoogwaardige zonnepanelen die voldoen aan alle EU-eisen. Een product van Solarclarity, ‘gewoon’ uit Nederland.

De voordelen van een oer-Hollands product spreken haast voor zich. Deze panelen zijn vrij van importheffing en daardoor voordelig in aanschaf. Alle producten zijn zorgvuldig geproduceerd en uitvoerig getest. Mocht er toch iets mis zijn, dan kunt u gewoon bij Solarclarity in Nederland terecht voor de 10 jaar productgarantie en zelfs 25 jaar lineaire vermogensgarantie.

Ook de panelen van Denim hebben een zeer hoge fillfactor: Hoe hoger deze factor, hoe beter het rendement. De frames zijn gemaakt van dubbelwandig aluminium, waardoor de panelen erg stevig en duurzaam zijn. De Junction Box, het gevoeligste onderdeel, heeft een beschermingsklasse van IP-68: de hoogst haalbare klassering in stof- en waterdichtheid.

Kiest u voor Denim, dan kiest u voor moderne technologie en Nederlandse zekerheid. Door de korte lijnen met de fabrikant werkt Zaanzon graag met deze hoogwaardige zonnepanelen.

JA Solar

JA Solar is opgericht in 2005 in China. Slechts twee jaar later was het succesvolle bedrijf in staat om een dochteronderneming in de Verenigde Staten te openen, waarna Europa snel volgde.

JA Solar is bij uitstek gespecialiseerd in high-performance zonnepanelen. Het rendement van de panelen is ontzettend hoog, maar niet alleen de producten van JA Solar zijn uitmuntend. Ook klantgerichtheid staat hoog in het vaandel bij deze topleverancier.

Zaanzon werkt met twee typen zonnepanelen van JA Solar. Ten eerste maken wij veel gebruik van de All Black panelen van dit bedrijf. Elk paneel is opgebouwd uit zestig cellen, gemaakt van modern silicium. Deze cellen worden gelamineerd op een zwarte achterplaat, liggend in een zwarte lijst. Door hun elegante uiterlijk zijn deze panelen dan ook zeer geschikt voor woning en fraaie bedrijfsobjecten.
Deze panelen hebben een uniek zelfreinigend vermogen, waardoor stof en vuil geen rol spelen. Uiteraard garandeert JA Solar 10 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie.

Daarnaast kiest Zaanzon veelal voor de JA Solar Percium panelen. Deze superefficiënte panelen leveren gemiddeld 10% meer vermogen, zonder de kosten op te drijven. De panelen weerstaan sterke rukwinden en dikke lagen sneeuw, en zijn bovendien zout- en ammoniakbestendig. Daardoor zijn de panelen uitermate geschikt voor commerciële en industriële daken.

LG

LG maakt al geruime tijd uitstekende zonnepanelen die op alle fronten hoger scoren dan de gevestigde orde.

Het verschil zit ‘m in het detail, weten ze bij LG. Dat blijkt dan ook uit de waarderingen: Al drie jaar op rij is de fabrikant de trotse winnaar van de Inter Solar Awards én van de Plus X Awards. De panelen van LG Solar zijn niet alleen duurzaam en rendabel, maar ook van zeer goede kwaliteit.

Bij Zaanzon kiezen we graag voor de nieuwste generatie NEON2 van de elektronicagigant vanaf 320wp tot 370wp. In dit paneel heeft LG de koperen busbars vervangen door twaalf smalle stroomgeleiders. Zo worden de betrouwbaarheid én de opbrengst verbeterd. Het 320N1K-A5 NeON2 Black -paneel is één van de all-blackvarianten, maar dan met een ongekend hoge opbrengst. Mede door de nieuwe geleiders en een geavanceerde zwarte achterzijde brengen de zonnepanelen bijna evenveel op als ‘reguliere’ panelen.
LG test haar producten onder zeer zware weersomstandigheden en dat blijkt uit de garantievoorwaarden: op deze panelen krijgt u namelijk maar liefst 12 jaar fabrieksgarantie. LG Solar 350Q1C-A5 – NeON R en hoger heeft door de Back Contact cellen zelfs een fabrieksgarantie van 25 jaar.

Panasonic

Al sinds 1975 maakt Panasonic zonnecellen op basis van amorf silicium, en is daarmee de eerste fabrikant ter wereld die dit soort panelen op commerciële schaal produceert. De ruim 40 jaar ervaring van de elektronicagigant zijn terug te vinden in de uitstekende zonnepanelen van Panasonic.

Anno 2016 heeft de ontwikkeling van zonnepanelen niet stilgestaan. De producten van Panasonic bieden dan ook tal van voordelen. Zo combineert men monokristallijncellen met een zogeheten dunnefilmtechnologie. Zo produceren de zonnemodules aan de boven- én onderkant zonnestroom: het opgevangen licht aan de onderzijde wordt weerkaatst door omliggende voorwerpen. Door deze en meer innovatieve technieken presteren de panelen van Panasonic uitstekend; in een klein frame zijn het zelfs de best presterende zonnepanelen van dit moment.

Er zijn meer slimme oplossingen te ontdekken. Zo produceren de panelen nauwelijks warmte, waardoor de prestaties verbeteren. Water heeft geen kans om op te hopen door een continue afvoer, zeer strenge controles garanderen de kwaliteit van elk paneel. Sterker nog: Panasonic heeft al jaren het laagste claim rate ter wereld. De kans dat een module stuk gaat, is kleiner dan 1 op 25.000.

Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik is de modernste fabrikant van zonnepanelen in Europa. De vestiging waar we onze panelen produceren, is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit. Kernprestatie-indicatoren van de afgelopen 25 jaar onderstrepen dit duidelijk:

bedrijfsefficiëntie van de fabriek: > 90% 
tijdige oplevering: 99,5% 
claimpercentage: 0,02% 

Waar we goed in zijn:

Wij streven naar uitmuntendheid. De specialiteit van Sonnenstromfabrik is de panelenserie ‘Excellent glas/glas’ – de productlevensduur van deze panelen is aanzienlijk langer dan die van conventionele zonnepanelen.De Sonnenstromfabrik productie faciliteiten zijn gecontroleerd op minimale CO2-uitstoot. Bij de productie van de “Low Carbon” serie wordt tot 200% CO² bespaart in vergelijking met de marktstandaard.