[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zwarte Zonnepanelen: fraaier uiterlijk en hoog vermogen!

De trend van 2015 zijn zwarte zonnepanelen. En zeg nou zelf, kijk je tegen het dak aan en liggen daar gewone blauwe polykristallijn zonnepanelen, dan is het meestal niet het meest fraaie aangezicht. Bovendien zijn zeer veel dakpannen of dakbedekking standaard in een zwarte kleurstelling.

Zaanzon levert al enige jaren zwarte zonnepanelen. Er zijn ruwweg 3 kwaliteiten beschikbaar als zwart zonnepaneel:

Poly black. Deze uitvoering bestaat uit zeer donker gekleurde poly kristallijn cellen in een zwart frame met een zwarte achterkant. Dit is het goedkoopste zonnepaneel in zwarte uitvoering. Vanaf een meter of 6 gezien is het bijna niet zichtbaar dat de cellen zwartblauw zijn in plaats van volledig zwart. Nadeel is dat door cel inkleuring het vermogen wat achterloopt ten aanzien van mono kristallijn cellen.

Full black of all black Dit zijn allemaal zonnepanelen opgebouwd met  zwarte monokristallijn zonnecellen. Voordeel is dat mono kristallijn cellen uit zichzelf al zwart zijn, waardoor eenvoudig panelen met zwarte omranding en zwarte achterkant kunnen worden geproduceerd tegen slechts geringe meerprijs. Wel is het zo dat de vermogens van deze zwarte zonnepanelen gemiddeld 10 – 20 Watt lager liggen dan wanneer de panelen met een witte achterkant worden geproduceerd. Warmte ontwikkeling is mede debet aan een iets mindere opbrengst per Wattpiek vermogen. Vooral in het laatste jaar zijn de vermogens van de cellen flink opgeschroefd door de fabrikanten waardoor de zwarte zonnepanelen tegenwoordig een bijzonder goed rendement opleveren.

Dunne film of CIS-CIGS   Voor deze categorie is het gemakkelijk kiezen, als het maar zwart is. De dunne film cel is standaard zwart en ook niet in een andere kleurstelling te koop. Aangezien het hele paneel uit slechts 1 cel lopen de stroomgeleidingsdraden niet door de cel maar aan de zijkant van het paneel. Gevolg is een volledig zwart zonnepaneel, wat er op vele daken stijlvol en netjes uitziet. Nadeel is wel dat de vermogens van de dunne film panelen achter lopen op de gewone zonnepanelen. De panelen zijn echter wel kleiner van formaat dan de standaard 100 x 160 cm panelen. Hierdoor kunnen vaak meer dunne film panelen op een dak worden geplaatst.

Al deze zwarte zonnepanelen zijn bij zaanzon te zien in de showroom en staan ook op onze website.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]